Unni Wilhelmsen tildeles Audun Tyldens Minnepris 2017

Unni Wilhelmsen
Unni Wilhelmsen

Unni Wilhelmsen er en av Norges mest respekterte musikere og låtskrivere. Mandag kveld ble den populære artisten tildelt Audun Tyldens Minnepris.

Det er Fondet for norske plateprodusenter som deler ut prisen. Tidligere prisvinnere er Kari Svendsen, Espen Beranek Holm, Jon Larsen, Bjørg Eriksen og Egil Hegerberg.

Tøff og hjertevarm
Juryen beskriver Unni Wilhelmsen som en artist med høy integritet, men også masse hjertevarme og lun humor. Hun er en populær samarbeidspartner for mange av sine bransjekolleger, enten det er som gitarist i Di Derre, i trio med Sol Heilo og Hanne Mari Karlsen, eller på turne med Henning Kvitnes. I 20 år har hun reist rundt i Norge og holdt konserter. Hun er ikke blant dem som stikker på bakrommet etter konserter, men slår heller av en prat med publikum.

Hemmelig
Overrekkelsen skal tradisjon tro være hemmelig for vinneren fram til utdelingen. Det var Sol Heilo (Katzenjammer) som, sammen med blant andre musikerkollega Jo Nesbø, hadde lurt med seg en intetanende Unni Wilhelmsen til Ivars Kro i Oslo, hvor både bransje og Unnis familie ventet.

 

Pressemelding

Tilbake