Egil Hegerberg tildeles Audun Tyldens Minnepris 2016

Egil Hegerberg
Egil Hegerberg

Egil Hegerberg er kjent som både musiker og låtskriver, komiker og skuespiller. I kveld ble den populære artisten tildelt Audun Tyldens Minnepris.

Egil Hegerberg ante fred og ingen fare da han tirsdag kveld troppet opp til det han trodde var en spillejobb på Ivars kro i Oslo. I stedet ble han overrasket av en fullsatt sal med representanter for norsk musikkbransje, som var kommet for å hylle ham.

- Endelig en velfortjent pris, sa Egil Hegerberg da han mottok prisen.

En sjelden og rappkjefta blomst!

Egil Hegerberg (46) er både soloartist og bandmedlem i en rekke band som Bare Egil Band, Gartnerlosjen, Black Debbath, Hurra Torpedo og Tulsa Doom, for å nevne noen. De senere årene har Hegerberg også blitt kjent for et enda større publikum som komiker og skuespiller. Hegerberg er også en ihuga lokalpatriot. Han brenner for sitt oppvekststed Bøler, og bor fremdeles der.

Det er Fondet for norske plateprodusenter som deler ut Audun Tyldens Minnepris. Juryen beskriver Egil Hegerberg som en sjelden blomst i norsk artist-flora. Juryen konkluderer med at han utvilsomt er Norges morsomste artist. Men også en av våre skarpeste og rareste artister, samtidig som han har høy integritet i sitt arbeid. Juryen beskriver Hegerberg som kompromissløs og uredd, småfrekk og rappkjefta.

Om prisen

Audun Tyldens Minnepris er en hyllest til Audun Tylden, som med sine store sosiale evner ble høyt verdsatt av svært mange mennesker i norsk underholdningsbransje. Prisvinneren mottar et diplom og 50.000 kroner. Tidligere prisvinnere er Kari Svendsen, Espen Beranek Holm, Jon Larsen og Bjørg Eriksen.

Audun Tylden (1948-2011) var en norsk platedirektør som i over 30 år arbeidet for å fremme norsk musikk. Tylden jobbet nært med artister som Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen, Olav Stedje, Ole Ivars, Vazelina Bilopphøggers, DDE, Odd Børretzen og Kjetil Bjørnstad, for å nevne noen. Han ble også tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull for sin innsats for musikk med norske tekster.

Pressemelding

Tilbake